woensdag 20 februari 2008

Lekkere visschotel

Ik ben van het plannen. Ik plan voor de hele week wat we eten en het liefst ook volgende week. Ik moet wel als werkende moeder van een van 4, stiefmoeder van een van 15 en in het weekend nog eens een van 11....Dan is dat tenminste duidelijk. Ook makkelijk voor het boodschappenlijstje, want dat moet ook gepland worden.

Daar kan ik dan wel eens van afwijken (liever niet), bv als ik ineens ergens anders zin in heb, of er iets in de reclame is.

Gisteren was patat met pangafilet en sla gepland. Maar ja van het weekend was er ook patat bij de Griek, dus om nou weer patat te eten, niet echt "verantwoord" (en geen zin in). Maar wat dan? Moeilijk moeilijk. De dag voor de grote boodschappen is er ook niet al te veel in huis. Heel creatief zijn dus..

Pangafiletschotel met pasta pesto

Ingredienten:
3 pangafilets
5 tomaten
1/2 courgette
2 stelen bleekselderij
ui
half bekertje creme fraiche
glas witte wijn
beetje geraspte mozzarella
beetje paneermeel
provenicaalse kruiden
zout/peper
viskruiden
penne
2 eetlepels rode pesto
6 champignons
pijnboompitten
1 teentje knoflook
geraspte paremzaanse kaas
ovenschaal
.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Snipper de ui en fruit deze even aan in een beetje olijfolie. Het ruikt nu al lekker! Knoflook erbij en stukjes courgette en bleekselderij. Tomaten in kleine stukjes snijden en erbij doen. Intussen de vis in stukken snijden, ik heb elke filet in 3 stukken gesneden. Deze vis kan in een ovenschaal gelegd worden. Beetje viskruiden over de vis strooien. Witte wijn mengen met de creme fraiche en over de vis gieten. Het groentemengsel erbij doen. De mozzarella mengen met de paneermeel, prov.kruiden en zout en over de ovenschotel strooien. Dit wordt een lekker knapperig korstje.
Zet de ovenschotel in de oven voor 25 minuten op 180 graden.

Intussen de penne koken in ruim water. Pijnboompitjes roosteren in een droge koekepan. Als ze beetje bruin zijn, eruit halen en beetje olijfolie in de pan doen. Vervolgens champignons bakken met wat zout. Als de penne klaar is, afgieten en terug in de pan doen. Rode pesto, champignons en pijnboompitjes toevoegen aan de penne. Nog een beetje geraspte parmezaanse kaas erover.

Het was zeer geslaagd!! Iedereen zat te smullen.

Geen opmerkingen: