zondag 17 februari 2008

Griekse Kofta?

Geen recept uit een kookboek voor vanavond, want ik ga Kofta maken. Bij C1000 was het Knorr pak Wereldgerechten uitverkocht, dan maar zelf aan de slag. Moet niet zo moeilijk zijn. Even googelen van te voren. Kofta blijkt helemaal niet Grieks te zijn, en geen gehaktballetjes in tomatensaus. Weten we dan ook weer! Het recept wat er het meest op moet lijken is het recept van Keftedes.

Ik denk dat ik dit recept maar ga proberen: (gebaseerd op http://www.rijnrijkers.nl/Keftedes.html).

Ingredienten: 750 gr gehakt, 1 kopje paneermeel, 2 eieren, 2 el olijfolie, 1/2 tl oregano, zout en peper.

Saus: Rijpe tomaten, een blikje tomatenpuree, blok gepelde tomaten, een halve courgette, 2 el olijfolie, 2 fijn gehakte uien,1 mespuntje kaneel, zout, peper en suiker.


Bereidingswijze: Kneed de paneermeel door het gehakt. Meng vervolgens eieren, oregano, zout en peper er goed door.


Bereid intussen de tomatensaus.


Bak de uitjes in 2 el olijfolie todat ze glazig zijn. Schil de tomaten en ontdoe ze van zaden en snij deze in stukjes.Voeg de tomaten en de courgette bij de uien en voeg zout, peper, kaneel en suiker naar smaak toe. Roer het geheel goed en laat het met een deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen tot het een gladde saus is. Voeg zonodig water toe.Maak van het gehakt kleine balletjes en bak ze in hete olie goudbruin.Laat de vleesballetjes goed uitlekken en doe ze in de saus, waarin ze nog 15 minuten sudderen voor ze geserveerd worden.


Serveertip: Lekker met rijst en komkommer.



Geen opmerkingen: