zondag 30 maart 2008

Lekkere gesmolten kaas

Het weer is slecht, kaasfonduen kan gelukkig nog steeds.
Vandaag kreeg de jongste zijn lievelingskostje (spinazie met gehaktballetjes) en had de oudste al buiten de deur gegeten: dus Kaasfondue for Two!!

Kaasfondue hoor je zelf te maken, pakjes zijn vies. Het is ook zo makkelijk om het zelf te maken.
Wat heb je nodig:
  • kaas (Emmenthaler en Gruyere), vraag aan de kaasboer om te raspen en voor hoeveel personen.
  • witte wijn, ongeveer 2 glazen
  • beetje maizena
  • teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • stokbrood
  • elektrisch fonduepannetje (heel handig)

Zet het pannetje aan, en wrijf daarna het pannetje in met een doorgesneden teentje knoflook. Doe daarna de wijn in de pan en laat die koken. Voeg vervolgens de kaas toe, en blijven roeren.....Tenslotte de maizena, nootmuskaat, peper en zout toevoegen en blijven roeren. Roer totdat het een gladde massa is en je draden van de kaas kan trekken.

Lekker de stukjes stokbrood er in dopen, heerlijk!!

Geen opmerkingen: